Кава – гэта не толькі напой, які дапамагае пачаць дзень з бадзёрасці і энергіі. Ён таксама можа быць карысным у перыяд вясновага авітамінозу, калі наш арганізм адчувае дэфіцыт вітамінаў і мінералаў.
Кава змяшчае мноства карысных рэчываў, такіх як антыаксіданты, якія дапамагаюць абараніць клеткі арганізма ад свабодных радыкалаў, якія выклікаюць старэнне і розныя захворванні. Ён таксама змяшчае вітаміны групы у, якія дапамагаюць падтрымліваць нервовую сістэму і паляпшаюць настрой.
Акрамя таго, кава з’яўляецца крыніцай магнію, які дапамагае рэгуляваць узровень глюкозы ў крыві, а таксама калія, які падтрымлівае здароўе сэрца і сасудаў. Даследаванні паказваюць, што ўжыванне кавы можа зніжаць рызыку развіцця дыябету тыпу 2, хваробы Паркінсана і Альцгеймера.
Аднак, як і любы іншы прадукт, кава трэба ўжываць з розумам. Занадта вялікая колькасць кавы можа выклікаць бессань, падвышаны сэрцабіцце і нават трывожнасць.
Такім чынам, кава можа быць карысным у перыяд вясновага авітамінозу, але яго ўжыванне павінна быць умераным. Лепш за ўсё піць адну-дзве кубкі кавы ў дзень, каб атрымаць яго карысныя ўласцівасці без шкоды для здароўя.
Кубачак духмянай кавы з дэсертам хатняга прыгатавання заўсёды чакае вас у кандытарскай «Спадчына».
Не забывайце пра наш інтэрнэт-крама, дзе можна замовіць любы з нашых дэсертаў з дастаўкай на дом.